گزارشی از ارایه استارتاپ الوپارک در نشست مدیران فاوای شهرداریهای کلانشهرهای کشور

بازدید : 2932

هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری INOTEX از روز چهاردهم تا شانزدهم تیرماه در مجتمع نمایشگاهی شهرداری تهران برگزارشد.
همچنین نشست مدیران سازمان فاوای شهرداریهای کلانشهرها نیز در روز آخر و در حاشیه این رویداد برگزار و پیرامون هوشمندسازی شهرها و نقش شهرداریها در آن تبادل نظر صورت گرفت و نیز برخی شرکت‌های نوآور و دانش بنیان فرصت ارائه دستاوردهای خود را در حوزه هوشمندسازی شهری داشتند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری تهران، محمد فرجود در این نشست که در حاشیه هفتمین نمایشگاه اینوتکس در مجتمع نمایشگاهی شهرداری تهران برگزار شد، ضمن تأکید بر نگاه پلتفرمی به شهرها گفت: مزیت نگریستن به شهرها به مثابه پلتفرم این است که می‌توانیم داده ها را درست تجمیع کرده و از آنها به بهترین شیوه استفاده کنیم. همچنین پلتفرمها بهترین فضا برای تبادل اطلاعات و خلق ارزش است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در ادامه به سه محور چالش‌های شهرنشینی در دنیا، معرفی برنامه تهران هوشمند و اقدامات انجام شده در دبیرخانه و مرکز تهران هوشمند پرداخت و با تأکید بر اینکه هوشمندی تنها مربوط به رشد فناوری نیست گفت: جدی ترین شاخصه هوشمندی، داده محوری است. در هوشمندسازی یک شهر همچنین رشد کیفیت زندگی مردم و رفتن به سمت تحول دیجیتالی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی در پایان، توسعه شهری پایدار، هدایت نوآوری، رضایت شهروندان، ارتقای مشارکت و شفافیت و نظام‌های مدیریت و خدمات کارآمد را به عنوان محورهای استراتژیک هوشمندسازی تهران برشمرد.

همچنین در این نشست، دکتر سعید امینیان، بنیانگذار و مدیر عامل استارتاپ الوپارک، به معرفی استارتاپ الوپارک و خدمات آن پرداخت. وی سه مشکل اصلی کلانشهرها در حوزه جای پارک را تشریح کرد و کمبود جای پارک در کلانشهرها، سختی در یافتن پارکینگ و جای پارک مناسب توسط شهروندان و همچنین عدم وجود دایرکتوری آنلاین جامع و بروز پارکینگ و جای پارک را برشمرد.

امینیان در ادامه به تشریح مشکلات و مسایل جانبی ناشی از معضل کمبود جای پارک پرداخت که مهمترین عوامل آن عبارتند از: اتلاف زمان و هزینه راننده ها و در نتیجه افزایش آلودگی هوا و ترافیک شهری. وی افزود: با فرض اتلاف وقت 15 تا 35 دقیقه وقت یک میلیون راننده در تهران برای یافتن جای پارک خالی، در هر نیم ساعت حداقل 225 هزار لیتر بنزین به هدر می رود و همچنین برآوردهای جهانی نشان می دهد که 30 درصد از ترافیک شهری به دلیل جستجوی شهروندان برای یافتن جای پارک خالی می باشد که در نتیجه عوامل فوق باعث افزایش آلودگی شهری می گردد.

دکتر امینیان، در ادامه راه حل مسایل و مشکلات فوق را در ایجاد دایرکتوری آنلاین پارکینگها و جاهای پارک و همچنین ایجاد بستر عرضه آنلاین جای پارک و سرویس رزرو آنلاین برای شهروندان برشمرد که در نهایت به بستری برای هوشمندسازی عرضه و تقاضای جای پارک تبدیل خواهد شد.

وی الوپارک را سامانه جستجو و رزرو آنلاین جای پارک معرفی کرد که توسط این سامانه شهروندان می توانند به سادگی با چند کلیک از طریق تلفن همراه هوشمند خود، جای پارک مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را رزرو نمایند و هزینه آن را نیز به صورت آنلاین پرداخت کنند.

ایشان در ادامه به همسویی فعالیتهای این استارتاپ با چشم انداز شهر هوشمند اشاره کرده و آن را بستری برای ایجاد درآمد پایدار شهری برای شهرداریها و همچنین سامانه ای برای افزایش رضایت عمومی شهروندان خواند و اضافه کرد که در بستر ایجاد شده، امکان مدیریت هوشمند عرضه و تقاضای جای پارک برای متولیان شهری به وجود می آید.

وی افزود که سامانه الوپارک از اسفند 96 شروع بکار کرده است و تاکنون حدود 60 پارکینگ در سطح شهر تهران عضو شبکه الوپارک هستند که شهروندان به صورت رومزه در حال استفاده از خدمات آنلاین رزرو جای پارک می باشند.

آقای دکتر امینیان در پایان به چشم انداز استارتاپ الوپارک اشاره کرد و توسعه زیرساخت الوپارک در فضاهای پارک حاشیه ای و همچنین فضاهای پارک شخصی قابل عرضه توسط افراد و سازمانها را جزو برنامه های آینده این استارتاپ معرفی کرد

نویسنده : تیم محتوای الوپارک